2018. szeptember 10., hétfő

B-oldalú találkozó


Múlt hétvégén képes voltam 700 km-t vezetni, 4 országon, 4 nyelven, 4 autópályás matrica rendszeren keresztül, hogy találkozzam egy pasival. Visszaféle, tönkre is ment a váltó, 600 km-en át nem tudtam az 5. sebességet használni.

Eddig csak Internet, Facebook ismerősök voltunk. Tervezgettük már február óta, hogy találkozni kéne, mert a B-oldalú meleg keresztények Facebook csoportjának tagjai közül, földrajzilag meglehetősen közel lakunk egymáshoz. Eddig halogattuk, most itt volt a lehetőség.




Este 5-kor érkeztem meg, beszélgettünk, elmentünk vacsorázni, kettesben, kiderült, hogy nem ellenezzük az alkohol fogyasztását, söröztünk, beszélgettük éjfélig.

Másnap megnéztük a várost, beszélgettünk. Mindenféléről: a keresztény misszióról, milyen külföldön élni, a nyelvtanulásról, a szláv nyelvek hasonlóságáról, különbségeiről, az utazásról, a melegségről, a házasságról, a barátságról, az egyedüllétről, a törvényeskedő, farizeusi „pástoroktól”, „gyülekezetektől” elszenvedett bántásról, elutasításról.

Csak azt mondhatom, hogy egy csodálatos fiatal emberrel ismerkedhettem meg. Egy olyan fiatal, 28 éves férfival, aki azt mondta, hogy életében soha nem csókolózott senkivel, és valószínűleg élete végéig sem lesz romantikus kapcsolata senkivel. Ennek ellenére, pedig, boldog, kibékült a helyzetével, és hangsúlyozza az egyedüllét pozitív aspektusait. Számomra figyelemreméltó és tiszteletre méltó az ő élete, a Krisztushoz való odaszántsága.

Mit szóltok ehhez? Elképzelhető az, hogy romantikus kapcsolat nélkül, valaki boldog, kiteljesedett életet élhet? Egy olyan egyensúlyozott élethez mindenképpen kellenek a kapcsolatok, barátságok, a szeretet kell, Istennek és embereknek a szeretete, de nem föltétlenül a szerelem. Írjatok véleményt, gondolatokat a kommentekben! Vagy e-mail-t ide: lgbthope@vekker.eu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése